Openingsuren Secretariaat

Met al jouw vragen kan je terecht op het secretariaat op volgende momenten:

OPGELET: dit zijn niet de momenten waarop kan ingeschreven worden!

Inschrijvingen

Huur instrumenten

Reglementen en Documenten

Studentenkaart

Geschiedenis (pdf)

Inschrijvingen

Vanaf 2 september kan er ingeschreven worden tot en met 24 september 2017 op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag en dat op volgende uren:

Maandagen 16u30-18u30
Dinsdagen 16u30-18u30
Woensdagen 15u30-18u30
Zaterdagen 09u30-11u30

Let op: oud-leerlingen worden dus niet automatisch heringeschreven. Ook zij dienen zich opnieuw aan te bieden op het secretariaat MET identiteitskaart en een ingevulde inschrijvingsfiche.

Wij vragen aan iedereen om te betalen met bancontact en om volgende zaken mee te brengen bij de inschrijving:

Wanneer komt u in aanmerking voor het verminderde tarief?

Inschrijvingsgeld 2017-2018:

Betalen met Bancontact in juni – augustus – september.
De andere maanden kan er niet met Bancontact betaald worden.

Jongeren (t.e.m. 17 jaar) 65 euro
42 euro (= verminderd tarief als u in aanmerking komt)
Jongeren (18 jaar - 24 jaar) 129 euro (= automatisch het verminderd tarief)
Volwassenen (vanaf 25 jaar) 307 euro
129 euro (= verminderd tarief als u in aanmerking komt)
Verplichte bijdrage muziek 12 euro
Verplichte bijdrage woord 8 euro
Verplichte bijdrage dans 5 euro
Suzuki

400 euro voor inwoners van Zemst en Vilvoorde
510 euro voor alle andere leerlingen

+ bijdrage van 12 euro

Groepsles                  250 euro (te betalen vanaf 8 jaar ongeacht de woonplaats)
Muziekbad                 50 euro per reeks van 10 lessen
Kleuterdans               50 euro per reeks van 10 lessen

Huur instrumenten

Wil je graag een instrument huren bij ons, dat kan als je in de lagere graad muziek zit en voor zover de instrument voor handen zijn. Wij verhuren met veel plezier volgende instrumenten: 

accordeon cello contrabas dwarsfluit hobo fagot klarinet saxofoon trompet viool

Hoe gaat het juist in zijn werk?

Je spreekt met de leerkracht van het desbetreffende instrument af welk instrument je zal huren (intern nummer). Deze informatie wordt aan het secretariaat doorgegeven door de leerkracht. Het secretariaat brengt alle nodige administratie in orde en sturen jou een email met daarin de verder stappen die dienen ondernemen te worden zoals de betaling van de waarborg en de huur. Van zodra je de waarborg en/of het huurgeld betaald hebt kan je normaal een weekje later een contract met alle nodige informatie, alsook de rechten en de plichten die je hebt als huurder, komen tekenen mits uw akkoord. Het instrument kan je dan onmiddelijk meenemen.

Prijs?

De huur van een instrument bedraagt 60 euro per schooljaar.

De waarborg van een instrument bedraagt 200 euro. Dit dien je slechts eenmalig te betalen (ook bij wissels hoef je dit niet opnieuw te doen) en het wordt je teruggestort van zodra het instrument terug binnen is gebracht op het secretariaat in goede staat.

Er kan betaald worden op twee manieren:

Indien je reeds een instrument huurt, kan je deze huur voortzetten door samen met de (her)inschrijving het bedrag te betalen.

Terugbrengen?

Indien je de opleiding hebt afgerond, indien je zelf een instrument hebt gekocht of je stopt in de loop van het schooljaar dan kan je het gehuurde instrument terug binnenbrengen op het secretariaat in goede staat. Dit instrument dient nagekeken te zijn door de desbetreffende leerkracht. Breng ook je identiteitskaart mee zodat wij daar een kopie van kunnen nemen.

De waarborg wordt je teruggestort op het door jou gegeven rekeningnummer. Let wel, dit gebeurt via de stadsdiensten van Vilvoorde en kan enige tijd in beslag nemen.

Schoolreglement

Het schoolreglement bevat belangrijke afspraken die gemaakt worden tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en directie. U heeft in het begin van het schooljaar een papier ondertekend waarmee u bevestigt dat u kennis heeft genomen van het feit dat ons schoolreglement is terug te vinden op onze website. Gelieve dit document dan ook grondig door te lezen. Met vragen kan u altijd op het secretariaat terecht.

U kan het hier alvast raadplegen.

Informatiebrochure

We hebben een brochure samengesteld die u alle informatie verschaft in verband met onze academie. U vindt hier onder andere een eerste overzicht van de jaarlijkse kalender terug voor schooljaar 2017-2018, een overzicht van onze leerkrachten met hun gegevens en nog zoveel meer nuttige informatie.

U kan deze hier alvast raadplegen.

Studentenkaart

Als leerling van onze academie geniet je met je studentenkaart van talrijke kortingen. Check onderstaande lijst om er optimaal van te genieten!

Datum Uur Uitvoerder Titel Academie prijs Standaard prijs

Geschiedenis

De Academie van Vilvoorde is gesticht in 1922 en heeft een boeiende en rijde geschieden. Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de Academie werd er een monografie opgesteld. Binnenkort lees je er hier alles over.